Forum Godsmack
Polskie Forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

The Oracle - opinie
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Godsmack Strona Główna -> Dyskografia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Smacker




Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:19, 30 Kwi 2010    Temat postu: The Oracle - opinie

Jako że płyta juz wyciekła to proszę o opinie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Spawacz




Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:47, 30 Kwi 2010    Temat postu:

No nie gadaj od razu że wyciekła, co prawda znaczna większość utworów już jest (Cryin' Like a Bitch, Love-Hate-Sex-Pain, What If, Devil's Swing, The Oracle, Saints and Sinners, War & Peace - w sumie 7), ale przecież każdy utwór się liczy. Co z Forever Shamed, Good Day to Die i Shadow of a Soul? Ja z tych wszystkich przesłuchałem tylko 3 utwory, bo chcę zrecenzować płytę dopiero, kiedy dowiem się o zawartości pozostałych siedmiu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dekster17




Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 91
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podlasie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 3:59, 01 Maj 2010    Temat postu:

Oj, wyciekła cała Very Happy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Smacker




Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 10:42, 01 Maj 2010    Temat postu:

No ja jestem już po pierwszym przesłuchaniu.Jest dobrze,zastanawiam się czy nie bardzo dobrze ale zrecenzuje dokładniej po jeszcze 2,3 przesłuchaniach.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Alias




Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 311
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ziemia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:08, 01 Maj 2010    Temat postu:

Już cała?

Kurna, weź sie tu powstrzymaj od przesłuchania.... Very Happy

troche szkoda, czyzby Godsmack nie umiał upilnować swojego?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Alias dnia Nie 19:41, 02 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dekster17




Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 91
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podlasie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:16, 01 Maj 2010    Temat postu:

Oj ciekawe, czy to naprawdę stało się w ogóle bez ich wiedzy Very Happy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Alias




Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 311
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ziemia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:45, 01 Maj 2010    Temat postu:

no ale by wypuszczali całą płytę do neta przed premierą?Nie rozumiem takiej taktyki, to zmniejsza liczbe kupców


Smacker pisz recenzję Very Happy
No dzisiaj zamówiłem, postawie sobie cel i powstrzymam się od przesłuchania reszty Very Happy


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Alias dnia Sob 13:03, 01 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
magic10rm




Dołączył: 11 Lut 2010
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Busko Zdrój
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:14, 01 Maj 2010    Temat postu:

Alias

pozazdrościć samokontroli Wink
Ja nie dałem rady. właśnie słucham...
Jak dla mnie miażdży, ale wypowiem się wiecej po kilku przesłuchaniach.
Kocham te ryczące gitary i wokal Suljego przepychający się między nimi Wink
Godsmack wrócił - tego jestem pewien!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
westa
Administrator



Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:47, 01 Maj 2010    Temat postu:

3 dni przed premierą to i tak ładnie, niektóre płyty nawet miecha przed są w necie Razz Pewnie już wyszła z tłoczni do sklepów i jakiś pracownik fan Godsa zripował Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
StrixAndNex




Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 176
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Starachowice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 13:53, 01 Maj 2010    Temat postu:

Ja też nie dałam rady Smile Jak tylko zobaczyłam ten temat to od razu google i... no wiecie. Aż mi się ręce trzęsły jak wypakowywałam Very Happy
Dołączam do kolegów: Smacker pisz recenzje! (my się chyba jeszcze nie znamy? Smile )
A może i ja się pokuszę o napisanie paru słów? Takie spojrzenie (posłuchanie) damskim okiem (uchem)?

A tak wracając do samej płyty to nie wydaje mi się żeby pojawiła się w necie za błogosławieństwem zespołu. I tak jak westa kiedyś stwierdził to kto ma kupić to i tak kupi, a kto ma ściągnąć i tak ściągnie. Ja tam ściągnełam, stwierdziłam, że album jest warty kupienia, więc i tak kupuję Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dekster17




Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 91
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podlasie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:15, 01 Maj 2010    Temat postu:

Płyta bardzo dobra, kawał niezłej muzyki. Może momentami monotonna, pod względem ogółu kompozycji można porównać do Faceless'a. Trzeba przyznać, że Tony zmienił styl naprawdę, a głos Sully'ego płonie... Tak jak zapowiadali. Dobra robota, chłopaki!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Heavy




Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 187
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:10, 01 Maj 2010    Temat postu:

WOW!
Ja także nie mogłem się powstrzymać i ściągnąłem Very Happy
Przyznam że po 2 przesłuchaniach ta płyta jest ŚWIETNA!!!
Bardzo podoba mi się wokal Sully'ego, i co podobne (według mnie) do Faceless, wszystkie kawałki są świetne, nie ma czegoś takiego że "ten mi się nie podoba"

A co do ściągania płyt z neta... Nawet jak mam płytę w domu to i tak ją ściągnę i wrzucę do MP3 Very Happy I tą płytę również na 100% kupię Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Spawacz




Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:18, 01 Maj 2010    Temat postu:

@westa - jak na przykład "Coat of Arms" Sabatonu, premiera jest około 28 maja, a już prawie od tygodnia cały album jest w necie. Jak mówiłeś, to i tak dobrze, że 3 dni przed premierą jest cały w formacie MP3 do ściągnięcia... a ja wciąż czekam na premierę płyty. Jest już zamówiona, zostało tylko czekać.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Alias




Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 311
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ziemia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:21, 01 Maj 2010    Temat postu:

Tak, zostało tylko czekać, no ale chyba sciągnę, no nie mogę Very Happy

Zanim listonosz przyjdzie pod moje drzwi to jeszcze duzo czasu minie Very Happy


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Alias dnia Nie 19:42, 02 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
StrixAndNex




Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 176
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Starachowice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 15:45, 03 Maj 2010    Temat postu:

Smacker zdaje się zajął się recenzją płyty, więc ja pozwolę sobie opisać (na żywo) moje wrażenia z oglądania DVD.

Uwaga! W dalszej części tego postu mogą znajdować się słowa wyrażające moje pierwsze wrażenia i emocje po obejrzeniu w/w, nie zawsze zgodne z moimi właściwymi poglądami, które pojawią się po przeminięcu pierwszego szoku i zafascynowania. Czasami również spoilery, więc nie chcesz wiedzieć - nie czytaj Razz

Czas całkowity: 29:45
Uwaga, włączam...

00:00 Universal Music Group... in association with... bla bla bla... presents... dobra, dobra, głównych bohaterów przecież znamy

01:22 the making of... Godsmack V... The Oracle
No to jedziemy!

01:30 Nom, nagranie ze studia z samego nagrywania pewnego nagrania Laughing

02:08 Zawsze wydawało mi się, że ludzie śpiewający do powietrza wyglądają dziwnie. Teraz jestem tego pewna Shocked (czytaj: sceny z prób czy czegośtam też są)

03:00 "That's a loose ass"
Przerywnik o tym tytule (to również cytat za Sullym Laughing ) wywołał na mojej twarzy uśmiech. Potem szerszy uśmiech. Potem jeszcze szerszy uśmiech. Dalej był śmiech. Histeryczny śmiech. Śmiech nie do opanowania Laughing I wreszcie fontanna łez (też oczywiście ze śmiechu Laughing Laughing Laughing ). Wybaczcie na chwilę. Muszę wytrzeć stół.

04:40 Kolejne nagranie z nagrywania kolejnego nagrania. I z prób (podtrzymuję mają wcześniejszą opinię)

07:08 "a new approach"
Jakieś gadanie o porządku nagrywania czy cóś w tym stylu...
Ekhm... chwilę zajęło mi wygrzebanie się spod stołu (powód wiadomy Laughing )... Ten tekst jak do karaoke (ze skaczącym słoneczkiem żeby śpiewać razem z nimi Laughing Laughing ) jest zabójczy Mr. Green Mr. Green

08:08 No następne nagr... następny kawałek Very Happy Sully przycina na gitarce. No zobaczymy

09:06 "heavy's best" Wypowiedź Shannona. Tym razem słabo. Tylko schowałam twarz w dłoniach Cool

09:43 Kolej na tytułowy kawałek

11:30 Ciekawa "wymiana" zdań. Tylko czy ktoś może mi powiedzieć czy dobrze zrozumiałam i chodziło o koszulkę?

12:10 Przejścia między scenami są zabójcze Laughing Laughing
A teraz zapraszam na parę słów o Davie Fortmanie Smile

Ooo mechaniczny byk ^^ zawsze uwielbiałam oglądać jak wzbija ludzi w powietrze, którzy potem zataczają łuk w powietrzu i spadają na materac Very Happy
Następną gadkę pominę Mr. Green

14:13 "tough guys"
Sully: One [raf] (raf, ruf, rufe, nie wiem jak to się pisze), one [raf], how many one?! It's fiftytwo and half pounds!
Dave: 20!

Nie ma to jak wyzwanie Laughing

15:52 Next song

19:14 "this may take a while"
Ciekawy widok. Trzech facetów ściśniętych na małej powierzchni wrzeszczących na zawołanie "Bitch!"
Próba 16...
Próba 78... To im faktycznie take a while
Laughing

22:15 Kurde, herbatka po Godsmackowsku. Zaraz wracam. Idę do kuchni spróbować Mr. Green Laughing Laughing Laughing
I kolejna radosna piosnka...

26:17 Directed by... zbliżamy się do końca Sad

28:11 That's every man wants... Laughing Laughing


May the oracle be with us!
And also with you!


Końcową opinię muszę jeszcze przemyśleć.

PS. 'I blame you' takie nie specjalne moim zdaniem.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez StrixAndNex dnia Pon 17:38, 03 Maj 2010, w całości zmieniany 24 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Godsmack Strona Główna -> Dyskografia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin